Rockstar Games bevestigt dit dinsdag en kondigt ook aan dat maandag 5 november de pre-orders van start gaan.

Rockstar benadrukt verder dat er volgende maand veel nieuwe info naar buiten komt over het spel. Tot slot werd er weer nieuwe artwork vrijgegeven.

Wanneer GTA 5 precies komt, is nog niet zeker. De lente loopt officieel van 21 maart tot en met 20 juni. Als de game eind maart komt, zou de release nog in het huidige fiscale jaar van uitgever Take-Two vallen. In het andere geval wordt het spel in fiscaal 2014 uitgebracht.

Kwartaalcijfers

Mogelijk geeft Take-Two hierover binnenkort meer details, tijdens de bekendmaking van zijn kwartaalcijfers. Het bijbehorende gesprek met investeerders zou eigenlijk vanavond plaatsvinden, maar is uitgesteld vanwege de extreme weersomstandigheden in New York.

Information
We are very proud to officially announce that Grand Theft Auto V is in full development.

Developed by series creator Rockstar North, Grand Theft Auto V heads to the city of Los Santos and surrounding hills, countryside and beaches in the largest and most ambitious game Rockstar has yet created.

A bold new direction in open-world freedom, storytelling, mission-based gameplay and online multiplayer, Grand Theft Auto V focuses on the pursuit of the almighty dollar in a re-imagined, present day Southern California.