De productie van het actiespel Grand Theft Auto V is afgerond. Dat heeft de Amerikaanse gamestudio Rockstar Games zondagnacht bekendgemaakt. Het langverwachte vervolg op het vierde deel uit 2008 wordt nu op schijfjes gebrand en is vanaf 17 september in de winkel verkrijgbaar voor PlayStation 3 en Xbox 360. Aan het spel is grofweg vier jaar gewerkt.

Het Amerikaanse gamebedrijf heeft de naam details over zijn producten geheim te houden. Het was echter Sony dat vrijdag via de voorverkoop van Grand Theft Auto Vdetails lekte. Via het Playstation-netwerk ontdekten gamers geluidsbestanden en muziek uit het spel. Sony heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor het lek en alle bestanden offline gehaald.

Grand Theft Auto V is het eerste spel in de serie waarin het leven van drie hoofdpersonen centraal staat. Naast een disk met het spel wordt ook op een los schijfje Grand Theft Auto Online meegeleverd. Deze versie voor meerdere spelers wordt begin oktober geactiveerd.

Binnen de Grand Theft Auto-reeks zijn 125 miljoen spellen verkocht, waarvan er meer dan 25 miljoen voor rekening komen van Grand Theft Auto 4 uit 2008. Topman Straus Zelnick van moederbedrijf Take-Two verwacht dat Grand Theft Auto V beter gaat verkopen dan zijn voorganger. “Op dit moment zijn er drie keer zo veel spelcomputers op de markt“, beargumenteerde Zelnick eind vorige maand.

Bron: Fok.nl | Link naar artikel