In deze trailer zien we de drie hoofdpersonen, Michael, Franklin en Trevor tussen wie je kunt switchen in de game.

Michael

Michael is een bankovervaller op pensioen met een uitbundige levensstijl, die hij heeft verkregen door een deal met de FIB te sluiten. Hoewel hij een goed leven blijkt te hebben is hij toch niet zo tevreden. Zijn vrouw Amanda gooit al zijn geld door ramen en deuren en hij heeft totaal geen idee hoe hij met zijn tienerkinderen Tracy en Jimmy moet omgaan. Omdat z’n geld opraakt en het gezinsleven hem gek maakt, wil hij graag terug naar zijn oude levensstijl.

Trevor Phillips

Trevor Phillips is een voormalig piloot van de Amerikaanse Luchtmacht en heeft vroeger met zijn oude vriend Michael meerdere banken beroofd. Hij is woonachtig in een trailer in Blaine County, gelegen in de woestijn buiten Los Santos. Trevor wordt beschreven als een ongeleid projectiel door zijn woede-uitbarstingen waar hij erg gevoelig voor kan zijn. Ook is Trevor een drugsgebruiker en is hij altijd in om een overval te plegen.

Franklin

Franklin is een jonge en ambitieuze man, die werkt voor een Armeense zaak die dure auto’s verkoopt aan mensen die het zich eigenlijk niet kunnen veroorloven. Zijn job is om auto’s die niet worden afbetaald terug te nemen. Op een bepaald moment komt Franklin in contact met Michael