GTA fans hebben lang moeten wachten, maar 17 september ’13 is het dan zover. Dan komt Grand Theft Auto 5 dan eindelijk uit. Tenminste, als je in het bezit van een PlayStation 3 en Xbox 360 bent. Rockstar, de uitgever van de populaire GTA game, heeft laten weten dat de game alleen beschikbaar zal zijn voor PlayStation 3 en Xbox 360. Dit tot grote teleurstelling bij de PC gebruikers.

Zo is er een GTA 5 petitie gestart om ontwikkelaar Rockstar alsnog zo ver te krijgen de game beschikbaar te stellen voor PC. De petitiestarter streeft er naar om 500.000 digitale handtekeningen te verzamelen met de hoop Rockstar te kunnen overtuigen. Of ontwikkelaar Rockstar iets gaat doen met de petitie, is natuurlijk maar de vraag. Een ontwikkelaar die echt luistert naar het publiek zie je immers zelden.

Rockstar-baas Dan Houser liet weten naar een PC-versie te gaan kijken als er een markt voor is.

In het verleden kwam Grand Theft Auto IV ook beschikbaar voor de PC, zij het ruim een half jaar later dan de PlayStation 3 en Xbox 360 versie.