Chris Evenden, Senior Director of Investor Relations bij NVIDIA, heeft zich uitgelaten over de veranderingen in de pc-markt en heeft waarschijnlijk per ongeluk verklapt dat Grand Theft Auto V naar de PC komt dit najaar. Ontwikkelaar Rockstar heeft nog niets hierover bevestigd.

In het gesprek dat over de kwartaalcijfers van de videokaartmaker ging, vertelde hij dat de pc-markt zich opmaakt voor blockbusters dit najaar, zoals Call of Duty: GhostsGrand Theft Auto V en Assassin’s Creed IV.

Het zijn geen titels die uit de lucht komen vallen. NVIDIA werkt wel vaker met game-ontwikkelaars op games naar pc te brengen. Zo werken ze samen met Ubisoft om Assassin’s Creed IV te optimaliseren voor pc, en er zijn al eerder partnerships met Activision geweest omtrent de Call of Duty-franchise, deze zal ook bestaan voor de nieuwe Call of Duty: Ghosts. Dat ze samenwerken met Rockstar om Grand Theft Auto V klaar te stomen voor pc is dus goed mogelijk.

De PlayStation 3- en Xbox 360-versies van het spel komen 17 september in de winkel te liggen. Als we de Nvidia-topman moeten geloven komt er vrij snel daarna de pc-versie van Grand Theft Auto V. Wat op zich weer opmerkelijk is, omdat eerdere pc-versies van Rockstar-games veel later uitkwamen dan de consoleversies.