Car Shops kunnen uiteraard gebruikt worden om je bestaande bolide te voorzien van een visuele aanpassing. Naarmate het verhaal vordert en je een aantal belangrijke missies voltooit, krijg je steeds meer mogelijkheden om jouw auto te modden zodat hij aan jouw smaak voldoet. Zo zijn bumpers, vleugels, daken en spoilers aan te passen, om zo een heerlijke patserbak in elkaar te zetten.

Daarnaast is het ook mogelijk om de auto onder de motorkap aan te passen, zodat hij tijdens het voltooien van belangrijke missies net wat beter presteert. Dit is onder te verdelen in de volgende categorieën.

Armor

Door de buitenkant van je wagen aan te passen gaat hij langer mee en kan hij bijvoorbeeld meer kogels van de politie opvangen. Upgrades variëren van een bonus van 20 tot en met 100 procent. Kosten voor de upgrade zitten tussen de 2500 en 25.000 dollar, afhankelijk van het soort wagen en upgrade.

GTA 5 Car Upgrades Armor

 

Brakes

Wie niet door het rode licht wil rijden of dat ene hert niet van zijn voorruit wil schrapen, heeft de mogelijkheid om zijn remmen te verbeteren. Er zijn vier variaties (Stock, Street, Sport en Race), waarbij het effect steeds iets beter wordt. Kosten van dit alles ligt tussen de 1000 en 17.500 dollar.

Engine

Wil je meedoen met races of gewoon net wat harder kunnen rijden om de politie te ontlopen, dan doe je er verstandig aan je huidige motor aan te passen. Er zijn vier levels waarop je de engine kunt verbeteren, die je tussen de 900 en 3350 dollar gaan kosten. Met de duurste variant presteert je motor uiteindelijk zo’n 15 procent beter.

Suspension

Lukt het je maar niet om op hoge snelheid een moeilijke bocht door te komen? Dan is het verstandig om eens te kijken naar je vering. Alhoewel de suspension geen bonus geeft op gebied van statistieken, zorgt het er wel voor dat je wegligging beter wordt en dus strakker kunt scheuren. De suspension is in vier variaties te koop voor een vriendenprijsje van tussen de 500 en 2200 dollar.

 

Transmission

Ideaal voor de gamer die bij elk stoplicht sneller wil wegkomen dan de andere rijder. Dankzij een verbeterde transmission trek je simpelweg een stuk sneller op en behaal je eerder je topsnelheid. Het kost tussen de 14.500 en 20.000 dollar, waarbij je met het duurste pakket een verbetering van vijf procent krijgt. Dat vinden wij niet heel veel, dus dit is alleen voor de gamer die geld te veel heeft.

Turbo

Het is dan ook verstandiger om een Turbo aan te schaffen, waarmee je maar liefst 25 procent sneller optrekt. Afhankelijk van het type wagen waarin je rijdt kost de Turbo je tussen de 5.000 en 12.500 dollar.

Insidegamer | Link naar artikel