Er is een probleem opgetreden bij de productie van de normale versie van Grand Theft Auto V voor Xbox 360. Hierdoor kunnen minder aantallen worden uitgeleverd aan Nederlandse retailers.

Dat heeft Gamer.nl van verschillende bronnen uit retail vernomen.

De gevolgen voor de consument lijken vooralsnog miniem. De verschillende retailbronnen melden dat er momenteel een inhaalslag wordt gemaakt om zo snel mogelijk een nieuwe lading te drukken en af te leveren. De meesten van hen verwachten daarom gewoon aan de vraag te kunnen voldoen op lancering op 17 september. Rockstar heeft nog niet gereageerd op de berichten.

De leveringsproblemen bij GTA 5 zouden ontstaan zijn vanwege fouten in het drukproces. Enkele van de bronnen melden dat twee van de tien banden waarop de Xbox 360-versie gedrukt werd, niet goed functioneerden. Hierdoor kon een deel van de gedrukte exemplaren niet uitgeleverd worden. Twee retailers geven aan dat zij hierdoor in eerste instantie een derde minder exemplaren krijgen aangeleverd. Retailer Nedgame spreekt over een reductie van zo’n tien procent.

Bron: nu.nl | Link naar artikel