Zo vlak voor de release van GTA 5 is er nog even een shitload aan informatie gelekt over GTA 5. Een journalist die zich voordoet als ‘werknemer’ bij een grote Engelse PlayStation magazine zijn wij erg dankbaar voor deze zoetsappige info. Let wel: deze info is afkomstig van één persoon en is niet bevestigd door Rockstar. Dit neemt niet weg dat het wel allemaal erg sappig is! Of alle info ook echt in GTA 5 zit, dat weten we pas 17 september

GTA 5 gelekte info

 • De wereld van GTA V is gigantisch, en pusht de hardware van de Xbox 360 en PS3 als een malle. De game speelt zich hoofdzakelijk af in Los Santos, maar de stad is OP ZIJN MINST vier keer zo groot als Liberty City in GTA IV. Ook het omringende rurale gebied (landerijen, kustlijn etc.) is immens. Zo deed het hoofdpersonage (een Afrikaans/Amerikaanse man van begin 30) er 15 minuten over om per auto vanuit het centrum van Los Santos naar de omringende dorpjes en boerderijen te rijden.
 • Dat er dieren in GTA V zitten is zeker, alleen of je ze pijn kan doen is nog onbekend.
 • Rockstar heeft véél meer indoor-locaties aan GTA V toegevoegd, zoals een winkelcentrum, een universiteit, een enorm ziekenhuis en een uitgestrekt rioolstelstel. Deze laatste locatie wordt gebruikt bij een missie in het spel, waarbij je op een jetski ontsnapt aan de cops.
 • Voertuigen kunnen worden gerepareerd en ge-upgrade, en hebben benzine nodig om te werken. De speler moet dus regelmatig tanken!
 • Er zitten geen dates meer in GTA V. Je hebt nog steeds een mobiele telefoon, maar alleen de personages die je tijdens het hoofdverhaal leert kennen, zullen je bellen om missies voor hen uit te voeren.
 • In het wapenarsenaal zitten vlammenwerpers, remote mines, laser trip mines en claymores. Ook kun je objecten oppakken en ze als wapen gebruiken. Er zit zelfs een museum in de game, vanwaaruit je oude zwaarden en bijlen kan jatten.
 • Lekkende benzine uit auto’s kan worden aangestoken, met voorspelbare gevolgen!
 • Bowlen, darts etc. zitten niet meer in GTA V. Deze mini-games zijn vervangen door sportievere activiteiten als basketbal, gewichtheffen, armworstelen, kooivechten, triathlons, waterracen, kanoën, abseilen, rotsklimmen, base-jumping en ski-diving. Meer volgt…
 • Het customizen van je personage is terug, maar alleen wat betreft kleding, gewicht etc. Het ras, de leeftijd en de lengte etc. van het personage waarmee je GTA V speelt, kunnen niet worden aangepast.
 • Er zitten geen kinderen in GTA V.
 • Je kan NPC’s vastpakken en ze gebruiken als menselijk schild.
 • Het gedrag van de politie is véél realistischer gemaakt. Zo zal je ‘wanted-level’ niet altijd naar één ster gaan wanneer je iemand koud maakt zonder dat er agenten in de buurt zijn. Verder gebruikt de politie nu traangas en stromrammen om gebouwen waarin de speler zich verbergt open te breken.
 • Je kan deuren op slot doen en barricades aanleggen in de huizen waarin je je verbergt.
 • Wanneer je iets vaker doet (motorrijden, schieten met een bepaald wapen), dan wordt je daar à la Oblivion steeds beter in.
 • Sommige wapens kun je aanpassen, bijvoorbeeld een silencer of scope op je gun plakken.
 • In één van de missies uit GTA V moet je een iconisch GTA-personage uit de bak bevrijden.
 • At random zullen er plaatselijke regenbuien en zelfs complete windhozen en stormen uitbreken.

Nog niets is bevestigd, maar welke van deze features zie jij het liefst terug in GTA 5? Deel je mening in de comments!