De release van Grand Theft Auto V komt dichterbij waardoor meer en meer gamers zo snel mogelijk over het exemplaar willen beschikken.
Dus reken er maar op dat veel gamers en groepen wegen aan het zoeken zijn om dit te realiseren, zelfs weken voor de officiële release.

Doordat hun methodes voor de meesten van ons een mysterie blijven, kunnen we er enkel maar op gokken dat gamers of groepen in het geheim hun exemplaar in handen krijgen via een verkoper. Maar af en toe verkopen werknemers de exemplaren zonder dat ze weten dat de game nog niet verkocht mag worden.
Verkooppunten gebruiken namelijk een systeem om hun exemplaren te traceren, maar niet alle verkooppunten kijken hierbij ook naar de release datum van de game. Dus de games worden bijvoorbeeld vanuit Amerika verscheept naar België en het komt in hun systeem als gereed te staan.

Grappig genoeg gebeurt dit voorval niet enkel bij verkooppunten, maar ook al bij de transportbedrijven zoals UPS. In April 2008 viel er een exemplaar van GTA IV in de verkeerde handen en werd 6 dagen voor de officiële release op 23 april online gepubliceerd.

Als we dit voorval nu gaan vergelijken met andere GTA games, merken we op dat hetzelfde is gebeurd met GTA San Andreas! Dit spel was ook 6 dagen voor de officiële release op 20 Oktober 2004 gelekt. Rockstar deelde toen mee dat ze hard gingen optreden tegen degene die voor de lek verantwoordelijk zouden zijn.
Een citaat van hen: ” Downloaden, in bezit zijn van of het verdelen van Grand Theft Auto: San Andreas, inclusief de game online beschikbaar maken, is diefstal. We nemen de diefstal van onze eigendom zeer serieus en onderzoeken deze zodat we kunnen verzekeren dat dit niet meer kan voorvallen.”

Vorige week waren er muziek, tv-commercials en informatie over GTA V gelekt toen Sony de game beschikbaar stelde als pre-order op Playstation Network.

Het lijkt erop dat de vraag niet is óf een GTA V exemplaar gelekt zal worden, maar wanneer het gelekt zal worden. Als we vergelijken met de vorige 9 jaar, dan zou dit jaar rond 11 september 2013 een exemplaar gelekt worden, 6 dagen voor de officiële release.

Bron: Gaming4u.be | Link naar artikel