Wij kregen een tip van een van onze bezoekers. Yassir ontdekte dat hij zonder dat hij Xbox Live Gold heeft gewoon GTA Online kon spelen. Hij benadrukte dat hij geen omgebouwde Xbox heeft en verder niets bijzonders heeft gedaan. Hij heeft gewoon een karakter gemaakt en vervolgens kon hij gewoon online spelen met andere spelers, tot zijn verbazing. Hij kon gewoon alles spelen in GTA Online. Hij was via GTA Story Mode via het menu naar Online gegaan. Hier heeft hij zijn karakter aangemaakt en hij was online.  Hierdoor keek hij raar op en voor de zekerheid heeft hij nogmaals zijn Xbox opgestart, maar het bleef zo. Vervolgens heeft hij heel de dag gespeeld, zonder een Xbox Live Gold account te hebben.

Voor zover het ons bekend is zijn er nog geen andere Xbox gebruikers die dit ook hebben ervaren. We zijn dan ook zeer benieuwd of er meer mensen met een Xbox, zonder Xbox Live Gold, dit ook kunnen. Laat het dan even weten aan ons. Het is niet duidelijk of dit een bug is of dat Rockstar dit zou bedoeld heeft, maar dat laatste lijkt ons onwaarschijnlijk.