Dat GTA V op de Playstation 4 zal uitkomen is nog maar zeer de vraag. Voorlopig lijkt Rockstar druk bezig met GTA V op de Ps3 en XBOX en hier hebben ze nog genoeg werk aan om alles draaiende te houden. Daarnaast is natuurlijk ook aangekondigd dat GTA Online regelmatig nieuw content krijgt.

Dan Houser (Eindbaas Rockstar) gaf in een interview met The Guardian vorige maand aan dat zij voorlopig niet bezig zijn met GTA 6 of de NExtgen consoles. Hij geeft aan dat zij de handen vol hebben met GTA V en dat zij niet aan meerdere games tegelijk kunnen werken met het team. Dit was weliswaar een interview van vorige maand, maar dit zal niet veranderd zijn de afgelopen maand.  Zie hieronder zijn quote:

GTA 5 is coming at the end of the console cycle. Does the advance of technology interest you? Do you think, ‘Oh wow, what will GTA 6 look like on a PS4?’

Of course we’re interested. But no, not in terms of GTA, because we’re always working on the current game. We look at the tech at a more practical level: what will be ready for which game that we’re working on further down the line. We don’t have another GTA in development, we don’t work on three of these games at a time. That would be phenomenally depressing. So, in terms of GTA, no. We get pitched by the hardware manufacturers on what they’re planning to do and our tech guys come up with ideas on how that could be used. Does this influence design decisions? Of course. But we’re not sat there fantasising about 10 years down the line. We’re so busy with what we’re doing right now.

 

Wel GTA V op de PS4?

Toch druppelde er afgelopen maand wat hints en geruchten binnen dat GTA V wel degelijk op de Playstation 4 zal verschijnen. Bijvoorbeeld een tweet van Sony suggereerde dat:

Daarnaast gingen er ook geruchten dat iemand in de code van GTA V een aanwijzing had gevonden dat er wel degelijk gebouwd zou worden aan een versie voor de Playstation 4 en Xbox One, maar die lekken mogelijk ‘fake’ te zijn. Kortom iedereen probeert nieuws te creëren, maar als we naar de bron zelf kijken: Rockstar ontkennen zij dat zij bezig zijn met een versie voor de PS4.

Dat zouden zij kunnen doen omdat zij natuurlijk marketingtechnisch zo hun redenen hebben, maar aan de andere kant kan het ook zo zijn dat zij gewoon de waarheid spreken. Wat denk jij?