Het is deze week erg druk rondom Grand Theft Auto V. Zo lanceerde Rockstar eergisteren een interactieve gids en vandaag om 16:00 kun je de onthulling van GTA Online verwachten en in de tussentijd hebben we wat andere interessante feiten over de game.

Eén van de zaken die interessant te noemen valt is de open speelwereld. Inmiddels zijn er een hoop games die je een grote ruimte bieden en sommigen hiervan zijn groter dan de wereld van GTA V. Toch is de wereld van GTA V wel de grootste die Rockstar ooit gemaakt heeft, maar hierbij garandeert de ontwikkelaar wel dat het geen lege wereld zal worden. Rockstar wilde de garantie geven dat de spelers een wereld mogen verwachten die propvol personages en leven zit.

“In terms of raw man-hours, this has been way in excess of any project we’ve done at Rockstar before,”

From the outset, we wanted to ensure that not only was the world big but that it was absolutely packed with character and life. It’s levels of magnitude above Grand Theft Auto 4 in terms of what we’ve done on the environment side.

Om nog even terug te komen op het punt dat er meerdere games zijn die een grotere wereld bieden, dat klopt zeker, maar met GTA V valt dat te weerleggen op het punt van content. Rockstar is er van overtuigd dat de wereld van GTA V ongekend veel content en speelplezier zal bieden.

Ook is over elk aspect, hoe klein het ook is, nagedacht en hebben mensen hier echt aan gezeten in plaats van dat dingen willekeurig zijn geplaatst. Hierdoor is er altijd wel iets te ontdekken.

“I know there are bigger games out there geographically, but I don’t think there are in terms of content. I want to stress that not only is this world huge but it’s absolutely handcrafted. Every little bit of this world has had a large number of extremely talented artists pore over it. There’s always something to discover, something weird or interesting to see or interact with.

“It’s absolutely not a massive, empty world.”

Dat klinkt allemaal erg positief en op 17 september zullen we er allemaal zelf mee aan de slag kunnen.

Bron: psx-sense.nl